ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DUYURUSU

ERASMUS+ PROGRAMI

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DUYURUSU

Erasmus+ Öğrenim Hareketliği Başvuru Takvimi 20 Mayıs-3 Haziran 2022 olarak http://international.ege.edu.tr internet sayfasından duyurulmuştur. Detaylıca okunmalıdır !!!

İlgili adayların başvurularını “Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı” üzerinden yapmaları gerekmektedir. Başvuru kılavuzu ayrıca ilan edilecektir.

Başvuru Koşulları

• Lisans öğrencileri için ağırlıklı not ortalamasının 2,20/4,00 ya da 70/100 olması,
  • Lisansüstü öğrencileri için ağırlıklı not ortalamasının 2,5/4,00 ya da 75/100 olması,
  • YTB burslusu olan öğrenciler YTB burslarının kesileceğini bildiklerine ve bunu kabul ettiklerine dair dilekçelerini başvuru esnasında, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı (turkiye.gov.tr) Online Başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir.
  • Çift anadal’da öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadal’dan hareketliliğe başvurabilirler.
  • Toplam başarı puanı 65 puanının (transkript notunun %50’si + yabancı dil ortalama puanın %50’si alınarak hesaplanan) altında kalan lisans ve 70 puanın altında kalan lisansüstü öğrencilerimiz, asil veya yedek listelerinde yer alamayacaklardır.

• Yabancı Dil Yazılı Sınavı (Yabancı Diller Yüksekokulu): 13.06.2022 - Final sınavı saatlerinize göre, başvuru esnasında, oturum tercihi yapılmalıdır. (Lisans için en az 60, lisansüstü en az 70 olmalı)
  • Yabancı Dil Mülakat Sınavı: 20.06.2022 Saat 09:30 Deri Mühendisliği Bölümü Toplantı Salonu