Çerez Örnek

BÖLÜMDEN MEZUN MÜHENDİSLER

Yük. Müh. Evrim Kadıoğlu, Burberry Firması Kıdemli Deri Mühendisi,

Ben Evrim Kadıoğlu. Deri Yüksek Mühendisiyim ve eğitim hayatim doktora tez aşamasında devam etmekte. Deri ile ilgili akademik ve endüstriyel çalışmalarıma 1999 yılında Deri Mühendisliği bölümüne girdiğimden bu yana severek ve isteyerek hiç ara vermedim. Şu anda dünyanın ilk beş markasından biri olan Burberry firmasında "Senior Leather Engineer" olarak görev almakta ve bu sebeple Londra'da yaşamaktayım. Dünyanın neresinde olursa olsun deri sektöründe çalışmakta olan tüm arkadaşlarımın da deriyle en az benim kadar duygusal bir bağ kurmuş olduklarına ve işlerini severek yaptıklarına inanıyor, bu bölümde eğitim almayı düşünen tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

 

Dr. Selmin ÖZKAYA, Mulberry Firması Kalite Koordinatörü

   

Deri Mühendisliği Bölümünden Erasmus öğrenci değişim programıyla İspanya-Barselona’ya giden ilk öğrencilerdenim. Erasmus değişim programı sayesinde üniversite eğitimimin bir yılını İspanya’da geçirdim ve bana oldukça önemli tecrübeler kazandırdı. Mezun olduktan sonra iş bulmakta hiç zorluk çekmedim. Deri Mühendisliği Bölümünde aldığımız temel mühendislik ve mesleki derslerin içeriği, İngilizce hazırlık eğitimi ve yurtdışı tecrübesinin bana kattığı vizyonun iş bulmakta katkısı çok oldu. Geçen sene doktora programını bitirdim. Deri Mühendisliği Bölümünün son yıllarda bilimsel çalışmaların yanında, moda yaratmaya açık faaliyetlere de öncelik vermesi, tasarım vizyonlu mühendisler yetişmesine olanak tanımaktadır ki Türk ve Dünya Deri Sanayinin bu donanıma sahip gençlere ihtiyacı bulunmaktadır.

 

Ogün SALTIK, Deri ve Deri Giyim Uzmanı, Ermenegildo Zegna Group

Bu bolumu tercih edip, ayrıcalıkları yakalayıp is hayatımdaki bugünkü pozisyonuma geldiğim için çok mutluyum.

Ülkemiz, dünyaca ünlü A Plus tüm markalar için, deri ve deri ürünleri üretiminin yapılıp, ihracatının gerçekleştirildiği bir konumdadır. 2,5- 3 saat kadar kısa bir uçuş mesafesinde moda başkentlerine yakındır. Hem lojistik hem ticari açıdan çok önemli bir konumdadır.

Deri Mühendisliği Bölümü, dünyaya açılmak için bir kapı görevi görmekte ve çok cazip bir tercih olarak karsımıza çıkmaktadır.

Bölüm için hazırlanan öğrencilerin öncelikle; İngilizce, İtalyanca, Çince, Rusça, Fransızca dillerinden birini veya bir kaçını mutlaka iyi derecede öğrenmelerini, bilgisayara hakim olmalarını, dış ticaret ve lojistik konularında sertifika programlarına katılmalarını tavsiye ediyorum. Genç arkadaşlarımın, sihirli değnekli perileri, aksakallı dedeleri beklemeyip, kendi fırsatlarını kendileri yaratması gerektiğini, mutlaka bir yol haritası çizmeleri gerektiğini hatırlatmak isterim.

 

Kaan Deniz OLUKMAN, Fransız ATC Şirketi Türkiye Sorumlusu

Deri mühendisliğini başta aile mesleği olması, iyi iş imkanlarının bulunması ve insanlığın varoluşundan bu yana kullanılan ve her zaman moda olan mamule yönelik tek meslek olmasından dolayı seçtim. Hem bir mühendislik hem bir zanaat olma özelliğine sahip, tecrübe ve bilginin sanat ve modaya dönüştürüldüğü ender mesleklerden biridir. Deri mühendisliği mühendislik bilgisi, pratik tecrübe ve mesleğe duyulan aşkı içinde barından, emeklilik yaşı olmayan, dünyanın her yerinde çalışma imkanı sağlayan yegane meslek dalıdır. Uluslararası kariyer planı yapan tüm genç arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.

BÖLÜM ÖĞRENCİLERİ

M. Enes YURTSEVEN, Deri Mühendisliği Son Sınıf Öğrencisi

Merhaba, ben Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. Türkiye’de tek bölüm olma özelliğine sahip olan Deri Mühendisliği Bölümü’nde lisans öğrenimimin son yılını tamamlamaktayım. Bölümümüzün Türkiye’deki tek bölüm olması bize daha kolay iş bulma ve daha kaliteli bir eğitim avantajı sunmaktadır. Aynı zamanda bölümümüz Sanayi ile öğrencileri bir araya getiren çeşitli organizasyonlar yapmaktadır. Bunlardan bir tanesi de “Deri’n Fikirler” Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’dır. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği yarışmada bu sene birinci oldum ve bu sayede sektöre ait yalnızca pratikte öğrenilebilecek birçok tekniği daha iyi anlama şansım oldu ve sektörde söz sahibi olan önemli insanlarla tanışma fırsatını yakaladım. Yine bu sayede İtalya Milano’da düzenlenecek Deri ve Moda Fuarına katılmaya hak kazandım.

 

Gökhan AKYAROĞLU, Deri Mühendisliği Son Sınıf Öğrencisi

Deri Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisiyim. Türkiye’deki tek bölüm olan Deri Mühendisliği Bölümü’nde lisans öğrenimimi bitirmek üzereyim. Bölümümüzün ulusal ve uluslararası alanda oldukça geniş iş imkanı sunması büyük bir avantajdır. Ayrıca, bize sunulan eğitim düzeyi ve çeşitli aktiviteler kendimizi iş hayatına hazırlamamıza destek olmaktadır. Bu sene 5.’si düzenlenen “Deri’n Fikirler” Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda ikinci oldum. Öncelikle bize böyle bir imkanı sunduğu için ihracatçı birliklerine ve Bölümümüze teşekkür ederim. Bölümde eğitim alırken yaşadığımız tecrübeler, sanayicilerle henüz öğrenciyken tanışma fırsatına sahip olmamız ve ortak çalışmalar yapmamız bizleri iş hayatına bir adım önde başlatacaktır. Uluslararası alanda kariyer yapmayı isteyen ve yabacı dil yeteneği olan lise mezunu arkadaşlarıma bölümümüzü tavsiye ediyorum.

 

Meltem SALDIR, Deri Mühendisliği Son Sınıf Öğrencisi

Üniversite hayatıma Celal Bayar Spor Akademisine başvurarak başladım fakat beklentilerimin aşağısında olduğunu düşünerek vazgeçtim. Tekrar sınava girerek Uludağ Üniversitesi Fizik Bölümünü kazandım. İki sene kadar öğrencilik hayatımı geçirdikten sonra mutlu olamadığımı düşünerek bu bölümden de vazgeçtim. Tekrardan sınava girdim ve Ege Üniversitesinde hep öğrenim görmek isteyip, mühendis olma isteğimi gerçekleştirdim. Deri Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Böyle bir bölümde okuduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Bana kattığı çok şey oldu. İş sahası olarak da çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye’deki tek bölüm olması ve mezun sayısının az olması bizleri değerli kılmaktadır. Bölümümüzün bize sunduğu bir aktivite olan “Deri’n Fikirler” Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’na 2 kez katıldım ve bana çok fazla avantajı olduğunu düşünüyorum. 2. Yılımda üçüncülük ödülü aldım. Birçok firmayla tanışma fırsatım oldu ve İtalya ya gitme şansım olacak. Tüm yönleriyle güzel ve kendinizi şanslı hissedeceğiniz bir bölüm diyebilirim.

 

Ahmet ARI, Deri Mühendisliği Son Sınıf Öğrencisi

Ben ön lisans Deri Teknolojisi programı mezunuyum. Bu yüzden tercihimi Deri Mühendisliği Bölümünden yana kullandım. Dikey geçiş sınavında sadece deri teknolojisi programı mezunları değil, aynı zamanda; ayakkabı tasarım ve üretimi ve deri konfeksiyon programı mezunları da Deri Mühendisliği Bölümünü tercih edebilmektedir. Düzenli çalışma sayesinde rahatlıkla kazanılabilecek seviyede bir bölümdür. Kazandıktan sonra ön lisans programında görmüş olduğumuz derslerden muaf olarak sadece görmediğimiz yeni dersleri alıyoruz. Mühendis ünvanı ile oldukça zengin bir sektör olan Deri ve Deri Mamulleri Sanayinde çalışacağım için kendimi şanslı hissediyorum.

 


Ege Üniversitesi

EGE UNIVERSITY